Te paard naar school

Te paard naar school

0 1081
buitenrit, bos
foto: Remco Veurink

Wanneer je in een bergdorpje 1.260 meter boven zeeniveau en acht kilometer van de dichtstbijzijnde school vandaan woont, kun je niet de bus pakken om richting de lessen te gaan. Voor drie Chinese studentjes zit er dan elke dag ook niets anders op dan de rotsachtige wegen te trotseren. En dat doen ze te paard.

Grootouders

Het plaatsje staat lokaal bekend als Yunshan Zhidian en ligt in de Chinese provincie Guangxi. De drie kinderen wonen bij hun grootouders. Hun vader en moeder wonen in een stad, waar ze werk hebben. De kinderen worden opgevoed door hun grootouders. Die kunnen echter geen motor rijden of de kinderen op een andere manier naar school brengen. En daarom stappen ze elke ochtend op bij een paard.

De studenten moeten daarom tussen 06:00 en 06:30 uur opstaan om te helpen de paarden te voeden en ze klaar te maken voor de rit naar school. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Zes uur reizen

De grootouders begeleiden de kinderen bij de reisjes. Het betekent voor opa en oma dat ze vier keer per dag moeten reizen. Ze zijn er dan ook in totaal 6 uur zoet mee om de kinderen naar school te brengen en weer op te halen. “Het enige wat we willen is dat de kinderen studeren en het goed doen”, stelt een van hen.

Klik hier voor een foto.

Metronieuws

Reacties