‘Neemt Gij tot echtgenoot…’

‘Neemt Gij tot echtgenoot…’

0 303

Heb je wel eens gedacht dat je zoveel van je paard houdt dat je met hem zou willen trouwen? Zo gek is het niet… Vorige week vrijdag trad de Ier Aidan ‘Suntan’ O’Connell met zijn 25-jarige jachtpaard in het huwelijk. De plechtigheid vond plaats in een hotel in Co Clare in wat je een ‘ongewone’ ceremonie zou kunnen noemen. Aan het Britse paardenmagazine Horse&Hound vertelde O’Connell: ‘Niet veel mensen lopen met een partner naar het altaar die veertig jaar jonger is dan hij!’ Dierenarts en renpaardentrainer Dr. John Hassett was getuige. Dominee Doherty voltrok de plechtigheid.

Nadat de dominee de vraag had gesteld of iemand van de aanwezigen bezwaar maakte tegen het huwelijk, ging hij door met de ceremonie. ‘Aidan Donncadha O’Connell, neemt Gij Oliver Equus als uw wettige partner, waarbij jullie beide een gelijk aandeel hebben in de was, het koken en de strijk, in voor- en tegenspoed, tot de dood u scheidt?’. Waarop O’Connell met ‘Yes’ antwoordde. De dominee richtte zich vervolgens tot Oliver, die hij dezelfde vraag stelde. Het paard reageerde met een duidelijk knikken van zijn hoofd. ‘Dan verklaar ik u tot man en vrouw’ bezegelde de dominee het huwelijk.

O’Connell zag er zoals altijd uit om door een ringetje te halen, met hoge hoed en slipjas, witte rijbroek en glimmende jachtrijlaarzen. ‘You may now kiss the bride’ hebben we even gemist. Na afloop vond de receptie met zo’n veertig gasten plaats in het Bunratty Manor Hotel. Uiteraard werd het kersverse bruidspaar meerdere malen toegesproken, onder andere door de voormalige Ierse Olympische eventing amazone Polly Houlihan en andere gasten, uit Europa, VS en van over de hele wereld.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties