Paard halve kilometer meegesleurd door auto

Paard halve kilometer meegesleurd door auto

0 272

Intens verdrietig is ze. De 21-jarige Sienna Miner uit de Amerikaanse staat Maine, haar vierjarige merrie is ruim een halve kilometer meegesleurd door een auto. En de dader is vooralsnog spoorloos. De politie is op zoek naar een goudkleurige pick-up truck. Deze grote auto is gezien vlak na het ongeluk door een omwonende. Als de auto van de dader is, moet deze door de impact van de aanrijding een deuk hebben aan de voorzijde. Het paard van Miner stond met een lang touw aan een blok in de riante voortuin bij de eigen oprit vastgebonden zodat ze kon grazen. Het lichaam werd 800 meter verder teruggevonden met het touw en het blok er naast.

Bewust

Tot nu toe lijkt het er op dat het paard bewust is meegesleurd. Op de onverharde oprit van Miner zijn hoefafdrukken te zien, dit gaat over in een sleepspoor. Miner stond onder de douche toen haar telefoon ontplofte van alle berichten en belletjes. Het nieuws dat haar paard dood was gevonden klonk onwerkelijk in haar oren. ‘Ik zag het bloed eerst niet op de straat, ik was in paniek en wilde bij haar komen. Ik kwam op de openbare weg en zag daar de binnenkant van mijn paard op de weg liggen. Ik zag het bloed op mijn oprit en het bloed op de openbare weg.’ aldus Miner

Verzet

‘Ik ben er echt van overtuigd dat het als een ongeluk begon, het lijkt er op dat ze in mijn voortuin een draaibeweging hebben gemaakt en daar een blok hebben geraakt. Je kan zien dat het paard zich nog heeft verzet door grip te krijgen het haar achterbenen. Ze heeft gevochten, vervolgens is ze meegesleurd.’ Vermoedelijk heeft het blok waaraan het paard zat vastgezeten onder de auto en kon de merrie de snelheid niet bijhouden.

Onderzoek

Wat de auto in de voortuin deed is vooralsnog onbekend. Miner: ‘Het is verschrikkelijk dat iemand dit doet. Mijn paard is ernstig mishandeld. Dit paard was mijn alles.’ De Amerikaanse krijgt echter ook steun uit haar omgeving. ‘Gisteren stopte er nog een kleine vrachtwagen, de bestuurder reed een stukje terug en stapte uit om te vertellen hoe erg hij het [voor mij] vond.’ De politie is een onderzoek gestart, maar vooralsnog heeft niemand zich gemeld.

Bron: Pressherald / Hoefslag

Foto: Shutterstock

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties