Paard doodgereden, eigenaren beschuldigd van mishandeling

Paard doodgereden, eigenaren beschuldigd van mishandeling

0 811
paard
foto: Shutterstock

In Florida zijn twee paardeneigenaars beschuldigd van dierenmishandeling, nadat hun paard is omgekomen door een aanrijding.  Ze hadden verzuimd om de omheining te herstellen.

Een dag eerder ook al uitgebroken

Op 26 november werd de politie van Hillsborough County op de hoogte gebracht van een ongeluk. Een bestuurder meldde dat hij een loslopend paard had aangereden. Een woordvoerder zegt: ‘De bestuurder raakte slechts lichtgewond en zijn voertuig was zwaar beschadigd. Het paard lag helaas dood op de weg.’

De agenten onderzochten de plek van het ongeval en realiseerden zich al snel dat het dezelfde plek was die ze de dag ervoor ook al hadden bezocht. Toen reageerden ze op een melding over een loslopend paard. Het overleden paard bleek hetzelfde dier te zijn dat de dag ervoor uitgebroken was en op de weg liep.

Waarschuwing

De agenten hadden de eigenaars van het paard erop gewezen dat ze hun omheining moesten herstellen. Zo konden ze de veiligheid van hun paard én van iedereen die voorbijreed garanderen. De eigenaars werden ook verwittigd dat ze vervolgd zouden kunnen worden, als ze de nodige herstellingen niet uitvoerden.

De eigenaars van het paard vertelden aan de agenten dat ze geen tijd hadden gehad om de omheining te herstellen of om andere maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat de paarden niet konden ontsnappen.

Beschuldigd van mishandeling

De omheining en de stallen van de twee zijn intussen onderzocht en een tweede paard werd in beslag genomen. Beide eigenaars zijn in beschuldiging gesteld van dierenmishandeling en de zaak wordt verder onderzocht.

Bron: The Horse

Foto: Shutterstock

Reacties