Organisatie Wereldruiterspelen 2018 legt functie neer

Organisatie Wereldruiterspelen 2018 legt functie neer

0 329
Blue hors Dalian
Foto: Remco Veurink

Vijf leden van de organisatie voor de wereldruiterspelen van 2018 (Bromont, Canada) hebben hun functie neergelegd. Uitvoerend directeur Luc Fournier, voorzitter Francois Duffar en teamleden Julie Payette, René Perreault en Linda Heathcott namen gezamelijk ontslag.

Volgend een persverklaring van het comité ligt de reden bij een uiteenlopende visie: ‘Sinds het ontstaan van het idee om de wereldruiterspelen van 2018 in Bromont, Canada te laten plaatsvinden, hebben de twee leidinggevenden steeds te maken gekregen met opeenstapelende problemen. Zij zijn na lang overleg tot de conclusie gekomen dat, zonder grote veranderingen en steun van alle partners, zij geen wereldruiterspelen van een groot kaliber kunnen garanderen, zoals de afgelopen twee jaar stond gepland. Daarom hebben zij de keus gemaakt om gezamelijk de functies neer te leggen, zowel voor proffesionele redenen als in de hoop dat deze wakeup call een positief effect heeft.’

Volgens directeur Fournier zouden de spanningen met de FEI ten grondslag liggen van het probleem. De organisatie zou de internationale hippische bond herhaaldelijk om meer financiële steun hebben gevraagd, waar geen gehoor aan werd gegeven. De regering van Quebec besloot om financieel te ondersteunen, maar dit bleek uiteindelijk niet voldoende. ‘Ik weiger op deze manier de eindjes bij elkaar te moeten knopen,’ aldus Fournier.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: Remco Veurink

Reacties