Oregon bereidt grote drijfjacht op wilde paarden voor

Oregon bereidt grote drijfjacht op wilde paarden voor

0 218
wilde paarden

De Amerikaanse staat Oregon maakt zich op voor een van de grootste drijfjachten op wilde paarden in de geschiedenis van de staat, ondanks kritiek via met name de American Wild Horse Preservation Campaign op het reguleren van het aantal kuddes. De huidige populatie van wilde paarden wordt geschat op 1500, minstens zes keer zo groot als de beoogde 100 tot 250 dieren.

Het Bureau of Land Management (BLM) is van plan om alle 1500 paarden te verzamelen en daarna weer 60 hengsten en 40 merries in het wild uit te zetten. De merries zouden worden behandeld met het anticonceptiemiddel PZP.

Volgens de directeur van de actiegroep tot behoud van wilde paarden, Suzanne Roy, blijven er nog maar honderd wilde paarden over in een gebied van 400.000 hectare. ‘Er zijn meer wilde paarden die in weilanden en corrals, dus in een gereguleerde omgeving, gehouden worden, dan dat er in het wild rondlopen. Dat waren er al bijna 50.000, nu komen er nog eens 1400 bij. Een beter en goedkoper alternatief zou zijn om de wilde paarden gewoon ‘vrij’ te laten grazen’, vindt zij. ‘Toch ziet het BLM het houden van drijfjachten als de primaire methode om de populatie van wilde paarden te managen.’ Volgens Roy worden de razzia’s met name gehouden om de locale boeren tevreden te stellen.

De actiegroep heeft een petitie lopen om met het opjagen en bijeendrijven te stoppen en het aantal wilde paarden -ook wel brumbies genoemd- te controleren met behulp van een anticonceptieprogramma. Ook zou er een systeem moeten komen waarin boeren gecompenseerd worden als ze wilde paarden op hun land laten grazen. Tot nu toe zijn er 22.000 handtekeningen gezet.

Roy: ‘Vaak ben ik er trots op een Amerikaan te zijn, maar niet op die drijfjachten. Toch ben ik er dankbaar voor dat er zoveel mensen zijn die helpen om de vrijheid van onze iconische paarden te verdedigen.’

Horsetalk/Hoefslag

Reacties