Opnieuw paarden mishandeld

Opnieuw paarden mishandeld

0 34

In het Sterrenbos bij het Drentse Roden/Peize zijn afgelopen week twee paarden mishandeld. Het is het zoveelste geval in een reeks van paardenmishandelingen in het noorden van het land. Volgens de politie zijn de incidenten het werk van één persoon.

Een speciaal team van politie en organisaties als de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en het Expertisecentrum Dierenwelzijn is bezig met onderzoek naar de mishandelingen. De dierenbeul verminkt de merries meestal aan en in hun geslachtsdelen. Daarvoor gebruikt hij een stanleymes of een stok met een scherpe punt.

De zaken in Noord-Nederland staan niet op zich. Volgens de politie zijn in een jaar tijd aangiften van paardenmishandelingen binnengekomen uit Utrecht, Noord-Holland, Brabant, Gelderland en Limburg. Ook sloeg de onbekende een aantal keer toe in de grensstreek met België en Duitsland. Het gaat om ruim zestig, vaak gruwelijke mishandelingen.

De stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een beloning van 11.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de dader.

 

Reacties