Opnieuw insluiper op stal vermoord springpaard

Opnieuw insluiper op stal vermoord springpaard

0 6056

Imperial Farms Equestrian Centre in Florida is opnieuw getroffen door een inbraak. Afgelopen oktober werd Phedras de Blondel, het Grand Prix springpaard van de Amerikaanse Debbie Stephens al op brute wijze afgeslacht. Bewakingscamera’s legden afgelopen week opnieuw een insluiper vast.

Afgelopen donderdag werd Stephens om half vijf in de ochtend gewekt door het inbraakalarm. In eerste instantie werd aan een zwerfkat gedacht, maar camerabeelden wezen uit het schijnsel van een zaklantaarn uit. De inbreker werd uiteindelijk niet meer aangetroffen.

Gewild slachtvlees

De politie denkt dat Phedras de Blondel twee maanden geleden werd uitgekozen vanwege zijn formaat en gewicht, waardoor het slachtvlees veel geld kan opleveren. Het paard kwam net uit quarantaine en was ‘schoon’ bevonden. Dit zou één van de redenen kunnen zijn waarom er nu opnieuw een onbevoegde zich op het terrein bevond.

De afgelopen jaren werden in de nabije omgeving al minstens 24 paarden gestolen. De resten van een aantal van hen werden korte tijd later als slachtafval teruggevonden. De politie is nog altijd op zoek naar de daders. Er zal hen mogelijk inbraak, diefstal en mishandeling ten laste worden gelegd.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: Remco Veurink

Reacties