Oplossing voor paardenmest op openbare weg?

Oplossing voor paardenmest op openbare weg?

0 1629

Paardenmest op straat zorgt in steeds meer gemeenten voor problemen tussen ruiters en andere burgers. De maatschappelijke druk om paardenmest op te ruimen neemt toe.  Er zijn gemeenten die het zelfs opnemen in hun plaatselijke wetgeving.

Ruiters begrijpen dit probleem, maar tot op heden bestond er geen acceptabele oplossing. De bij velen bekende poepzak maakt paarden angstig en daarmee gevaarlijk. Daarnaast is schoonmaken van de mestzak geen aangenaam klusje. Het nieuwste middel om paardenmest snel en eenvoudig van de openbare weg te verwijderen is de Mestboytogo. Tijdens de uitgebreide testperiode van de Mestboytogo gaven circa 50 ruiters aan de Mestboytogo als een goed werkend middel te beschouwen. Ook de FNRS is ervan overtuigd dat de Mestboytogo  kan rekenen op een draagvlak in de paardensportwereld.

De Mestboytogo kan in de achterzak of aan het zadel worden meegenomen. Opengeklapt komt er een soort schraper met zak uit. De mest kan hiermee eenvoudig worden opgeruimd. De zak wordt daarna aan het zadel geklikt. Het opruimen neemt minder dan 45 seconden tijd in beslag. Tenslotte kan de zak worden weggegooid in de vuilnisbak.

De FNRS is enthousiast over deze uitvinding. Wilfred Franken (foto rechts), directeur Ondernemerszaken van de FNRS geeft aan waarom de FNRS haar naam aan het product heeft verbonden:  ‘De maatschappelijke druk is niet te stoppen. Wij willen liever dat ruiters en ondernemers in de ruitersport gebruik maken van oplossingen die voor ons acceptabel zijn, in plaats van het initiatief over te laten aan de overheid.’

Klik op deze site voor een instructiefilmpje.

Bron: persbericht FNRS (bewerkt door Hoefslag)

Reacties