Op hol geslagen aanspanning laat spoor van vernieling achter *video*

Op hol geslagen aanspanning laat spoor van vernieling achter *video*

0 4007

Angstige momenten voor een groep dagjesmensen in Vancouver: de twee paarden die een huifkar trokken door het Stanley Park sloegen op hol. De menner werd van de kar gelanceerd, waarna de twee koudbloeden nog enkele honderden meters stuurloos een spoor van vernieling achterlieten.

De paarden zijn een toeristische attractie in het Stanley Park en verzorgen dagelijks tientallen ritjes. Afgelopen maandag vonden er echter protesten plaats tegen een nieuwe pijpleiding. De twee paarden schrokken van de oproer en zetten het op een rennen. Doordat de aanspanning over een bankje denderde  werd de koetsier van haar bok gelanceerd en renden de paarden stuurloos nog enkele honderden meters door het park. Daarbij ramden zij nog enkele verkeersborden.

Een aantal passagiers in de kar besloot om uit het voertuig te springen en kwam ten val. Sommigen liepen daarbij lichte verwondingen op. Patricia Jankalson was een van de passagiers die uit de kar viel. Zij sprak met lovende woorden over de koetsier: ‘Ze deed haar werk uitstekend. Maar toen de kar het parkbankje raakte werd ze van de bok gegooid’, legde ze uit.

Bron: CBC / Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties