Ontuchtzaak op manege in Emmen

Ontuchtzaak op manege in Emmen

0 382
Wim van Mulukom

Tegen een 63-jarige man uit Emmen is een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist. Als vrijwilliger bij een manege in Emmen zou hij in 2013 ontucht hebben gepleegd met twee meisjes.

Die waren destijds 13 en 14 jaar. De twee vriendinnen hadden daar een verzorgpony en in de zomer van 2013 kwamen ze daar vaak. De vrijwilliger gaf hen steeds meer privileges. Zo mochten ze ook na sluitingstijd de manege bezoeken.

Hij zou hen steeds vaker op schoot getrokken, gestreeld en gezoend hebben. Volgens de officier van justitie werden ze daar bang en boos van. Uiteindelijk deden hun ouders aangifte. De man zou in 2009 ook al een meisje hebben betast op de manege. Die zaak werd destijds geseponeerd.

Laf

Bij de politie gaf de man toe dat hij hen had aangeraakt, maar hij noemde dat ‘stoeien’ en hij ontkende het zoenen. De man verscheen zelf niet in de rechtszaal. ‘Dat beschouw ik als een vorm van lafheid’, zei de officier. Hij eiste dat de man zich laat behandelen, opdat deze geen nieuwe slachtoffers maakt. ‘Al zal hij bij deze manege nooit meer aan de slag kunnen.’

De uitspraak volgt over twee weken.

Bron: Emmen.nu

Foto; Remco Veurink

Reacties