Online programma over kreupelheid

Online programma over kreupelheid

0 47

Morgen om 20.00 uur wordt een programma over zeer recent onderzoek naar hoefbevangenheid en andere kreupelheden online uitgezonden. Het is de tweede aflevering van een tweedelige serie, ‘The Laminitis Revolution’. Het eerste deel werd eerder dit jaar getoond.

In het programma komen enkele zeer vooraanstaande experts op het gebied van kreupelheid aan het woord, zoals dr. Jo Ierland, veterinair epidemioloog bij de Animal Health Trust, David Rendle, Europees specialist interne geneeskunde paarden bij Liphook Equine Hospital en dr. Teresa Hollands, voedingsdeskundige.

Het doel van de uitzending is om eigenaren te informeren over hormonale aandoeningen die negen van de tien gevallen van hoefbevangenheid veroorzaken. Ook komen nieuwe gegevens over de ziekte van Cushing aan de orde, waaruit blijkt dat deze aandoening niet alleen bij oude paarden en pony’s voorkomt.

Geïnteresseerden wordt verzocht vragen in te sturen voor Jo, David en Teresa, die ze zal beantwoorden in een live Q&A-sessie, na het programma. Voor meer informatie zie www.talkaboutlaminitis.co.uk of klik hier om je te registeren voor het online seminar.

Horseandhound/Hoefslag

Reacties