Online cursus: Hoe voorkom je een positieve dopingtest?

Online cursus: Hoe voorkom je een positieve dopingtest?

0 68

De British Grooms Association (BGA) heeft samen met de British Equestrian Federation (BEF) de ‘Groom Clean’-cursus ontwikkeld om grooms en ruiters te leren hoe ze moeten handelen om een positieve dopingtest te vermijden. Ongewild kan een paard namelijk tijdens een wedstrijd positief getest worden op een verboden stof in het bloed. In de interactieve e-learning module komen alle aspecten van anti-doping en gecontroleerd medicijngebruik aan de orde.

‘Deze cursus is echt hard nodig. Tot nu toe was er geen handige tool voor grooms om meer te weten te komen over iets wat o zo belangrijk is’, aldus BGA. ‘Een schone sport, zonder doping, is iets waar ook de FEI zich hard voor maakt, en dus is het belangrijk dat er ook informatie over te vinden is over al die regels. Grooms en ruiters moeten zich er van bewust zijn hoe en in welke situaties een paard (onbewust) beïnvloed kan worden door doping.’

De FEI past de lijst met verboden en gecontroleerde stoffen regelmatig aan. De cursus volgt het dopingreglement van de FEI, en kan dus ook interessant zijn voor grooms, ruiters en eigenaren buiten Groot-Brittannië.

Voor BGA-leden is de cursus gratis; niet-leden krijgen tegen betaling toegang tot de cursus.

Horseandhound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties