Nieuwe regels voor Zuidlaardermarkt

Nieuwe regels voor Zuidlaardermarkt

0 136

Het college van Tynaarlo komt voor de zomer met nieuwe regels voor de Zuidlaardermarkt, meldt RTV Drenthe. De gemeenteraad van Tynaarlo praat al weken over de regels rond de Zuidlaardermarkt. De ene partij vindt de regels voor paardenhandelaren te streng, de andere partij wil dat de gemeente het dierenwelzijn beter in de gaten houdt.

Het voorstel dat er lag, werd weggestemd door de kleinst mogelijke meerderheid van 11 tegen 10. In dat voorstel stond onder andere dat handelaren zich 24 uur van tevoren moesten inschrijven. ‘De regels worden anders, beter controleerbaar en minder streng dan de raad eerder heeft opgedragen’, aldus burgemeester Thijsen. Twee weken geleden sprak de raad haar zorgen uit over de toekomst van de Zuidlaardermarkt. Dat had onder meer te maken met de plannen van staatssecretaris Martijn van Dam. Hij wil de directe export van paarden vanaf markten verbieden.

Samenwerking met Elst en Hedel

Burgemeester Marcel Thijsen wil samen met de Gelderse dorpen Elst en Hedel, waar ook grote paardenmarkten zijn, een brief aan de staatssecretaris opstellen. ‘Die brief moet er binnen een maand zijn en daarnaast gaan we ook een lobbytraject starten’, aldus Thijsen.

Bron: RTV Noord

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties