Een nieuwe paardenstal of manege laten bouwen?

Een nieuwe paardenstal of manege laten bouwen?

0 2216

Huisman Gemert is uw specialist voor het bouwen van een nieuwe paardenstal, manege, rijhal, en/of rijbak overkapping. Het bedrijf bouwt op maat, denkt met u mee en speelt in op uw wensen. Binnen de paardensport-specialisatie heeft Huisman Gemert al meer dan 750 projecten geplaatst in binnen- en buitenland.

Complete kwaliteitsbouw

Huisman Gemert biedt:
– Complete kwaliteitsbouw inclusief bouwaanvraag, tekeningen en berekeningen
– Ook de betonfundering dus uitvoering fundering en constructie door één partij
– Alle materialen uit eigen voorraad, met volledige fabrieksgarantie
– Betrouwbare en snelle montage met eigen vakmensen
– Tevens leverbaar als bouwpakket voor zelfbouw met minderprijs van 25 tot 35%

Bekijk goed wat uw wensen zijn voor de bouw van een paardenstal

Een paardenstal bouwen kan op verschillende manieren, in een losstaand gebouw of in combinatie met een rijhal overkapping. Bij een complete nieuwbouw wordt vaak gekozen voor alles in één, echter bij een reeds overdekte rijbak wordt vaak gekozen voor een apart gebouw. U kunt bij Huisman Gemert terecht voor een paardenstal met enkele boxen tot zeer grote paardenstallen. U wordt geadviseerd over de inrichting.

Paardenboxen op maat

Huisman Gemert kan u indelingen en foto’s van reeds bestaande gebouwen laten zien. De veel voorkomende paardenbox-afmeting is 3,5 x 4,0 meter, maar er kan natuurlijk ook worden gekozen om dit ruimer uit te voeren. Een losstaande paardenstal van bijvoorbeeld 10 meter breed en 18 meter lang zou ruimte bieden aan acht boxen met een centrale voergang. In combinatie met een rijhal overkapping kan er in de lengte of de breedte van de hal een ruimte voor paardenstallen worden gecreëerd.

Materiaalkeuze voor dak en wand


Omdat een paardenstal ‘an sich’ niet geïsoleerd hoeft te worden, kiezen veel van klanten voor een dakbedekking uit vezelcement golfplaten. Deze golfplaten zijn voordelig, ammoniak bestendig en geluiddempend bij hagel en regen. U kunt ook kiezen voor een dak uit geïsoleerde sandwichpanelen. Hiermee zijn de winters zachter en de zomers koeler. Lichtinval vanuit het dak is te realiseren met lichtplaten of een lichtnok. Met een geventileerde lichtnok zorgt u ook direct voor luchtbehandeling, dit is erg belangrijk voor uw paarden en voor het voorkomen condens.

Voor een strakke en sterke wand wordt vaak voor betonelementen gekozen, voor zowel buitenwanden als binnenwanden. Natuurlijk kan binnen ook gewerkt worden in een systeem van een stalinrichter. De paardenboxen kunnen met buitendeuren worden voorzien, echter meestal is de entree via de voergang. De buitenwanden kunnen dan worden voorzien van paardenluiken zodat de paarden naar buiten kunnen kijken en hun kop naar buiten kunnen steken. In een persoonlijk gesprek komen al deze facetten aan de orde.

Zelf bouwen of laten bouwen?


Bij Huisman Gemert kunt u er ook voor kiezen om zelf te bouwen. Uw paardenstal, manege of rijhal overkapping wordt dan geleverd als bouwpakket inclusief verzorging omgevingsvergunning, tekeningen en berekeningen, ankerplan en ankers voor uw fundering, staalconstructie met dakbedekking en wandbekleding.

Meer informatie
Ter illustratie en inspiratie vindt u op de website van Huisman Gemert foto’s van geplaatste paardenstallen, maneges en rijhal overkappingen. Een paardenstal bouwen met Huisman Gemert betekent goede prijs/kwaliteit, kennis van zaken en ‘Bouwen in Vertrouwen’. Het team staat klaar om uw te woord te staan, ook kunt u direct online een offerte aanvragen.

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties