Nieuw platform voor buitenritliefhebbers: Buitenrijden.nl

Nieuw platform voor buitenritliefhebbers: Buitenrijden.nl

De KNHS lanceert een nieuw platform: Buitenrijden.nl. Dit is ontwikkelt voor de ruiters en menners die graag nieuwe gebieden of routes ontdekken en is geschikt voor zowel de wedstrijdruiter als de recreatieve ruiter. Het brengt alle informatie over ruitertoerisme en buitenrijden samen.

Digitalisering van paden

Buitenrijden.nl brengt alle officiële ruiter- en menpaden samen in kaart. De KNHS werkt samen met Natuurmonumenten voor de digitalisering van al hun paden, zodat ook al deze binnenkort terug te vinden zijn op het platform.

Op dit moment werkt de KNHS nog aan de routes die het platform binnenkort lanceert. De paden worden op dit moment voorgereden, om zeker te zijn dat ze goed begaanbaar zijn.

Gedetailleerde informatie

In loop van tijd zal er steeds meer gedetailleerde informatie over de paden en routes vrijgegeven worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondergrond (of deze hard of zacht is), aan obstakels die je tegenkomt en of je door een wildhek moet passeren.

FNRS-maneges waarbij buitenritten tot de mogelijkheden hoort zijn weergegeven op buitenrijden.nl. Hier vind je informatie over de buitenritten, de georganiseerde ritten en eventuele overnachtingsmogelijkheden.

Paarden Welkom bedrijven

Paardenbedrijven kunnen zich aansluiten bij het label Paarden Welkom. Dit staat voor goede voorzieningen voor ruiter en paard, een fijne accommodatie en prima lunchmogelijkheden. Het gevelbord hangt al bij enkele bedrijven: hier wordt een pilot mee gedraaid.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties