NekNomination: paard in Tesco

NekNomination: paard in Tesco

0 38

Een paard in de Tesco-supermarkt zorgt voor opschudding in Engeland. De oorzaak is de zogenaamde ‘NekNomination’-rage. Het plaatsen van drink-filmpjes op Facebook is afkomstig uit Australië. Mensen laten zich filmen, terwijl ze een drankje nuttigen in een niet-alledaagse omstandigheid. De politie waarschuwt dat het een gevaarlijk spelletje kan zijn.

In dit filmpje rijdt Indiana Ralph op haar paard een supermarkt binnen in Bishop Auckland, Durham. Het paard glijdt een paar keer bijna uit op de gladde winkelvloer. Terwijl haar vrienden filmen en lachen, drinkt de amazone een blikje Pepsi leeg. Van de mededeling van een bewaker ‘dat het toch echt niet de bedoeling is dat er een paard in de winkel staat’ trekt ze zich niks aan. Nadat Ralph haar dorst gelest heeft, noemt ze de namen van de mensen op die nu de ‘NekNomination’ uitdaging moeten aangaan.

‘Inky’ Ralph werd op haar beurt uitgedaagd door een vriendin. ‘Ik wilde echt iets heel anders doen en bedacht dat ik mijn paard Mr. Bumble mee kon laten doen. Hij is heel rustig en ik vertrouwde erop dat er geen ongelukken zouden gebeuren. De automatische deuren van de winkel gingen gewoon open. De mensen in de winkel geloofden hun ogen niet en de bewaker riep de hulp van zijn chef in. Ik dronk snel m’n cola op. Er zijn mensen die rare drankjes nemen, maar ik doe niet aan alcohol.’

Het filmpje werd op Facebook gezet en zorgde voor talloze likes en reacties. De politie van Durham heeft de zaak echter in onderzoek, nadat Tesco een klacht ingediend had.

In Ierland zou het NekNomination-spel al aan twee jonge mannen het leven gekost hebben. Het gaat daar om een filmpje van iemand die extreem veel alcohol gebruikt en dan anderen uitnodigt om hetzelfde te doen binnen 24 uur.

Klik hier voor het filmpje van de NekNomination.

Mirror.co.uk/Hoefslag

Reacties