Nederlands Hippisch Recreatie Platform in oprichting

Nederlands Hippisch Recreatie Platform in oprichting

0 79
buitenrit, buiten, recreatie, veiligheidstip

Vorig week maandag, 23 mei, was een memorabel moment voor diverse verenigingen en organisaties die zich inzetten voor de recreatieruiter of -menner en paardeneigenaar.
Bij Stal Mansour in Arnhem werd namelijk de intentieovereenkomst tot een samenwerkingsverband Stichting Nederlands Hippisch Recreatie Platform (SHRP) getekend door zeven organisaties. Zij zetten zich samen in voor de recreatie-paardensporter, zonder winstoogmerk.

De zeven organisaties die de handen ineen slaan zijn: Nederlands Vereniging voor Vrijetijdsruiters (NVVR), Stichting Hippische Toerisme Nederland (SHTN), Stichting Ruiteren en Mennen, Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter (SRR),  Manege & Ruiter Bond, Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging (NHAV) en Vereniging Eigen Paard.

‘Elke organisatie heeft haar eigen expertise waardoor we elkaar alleen maar kunnen versterken’, aldus Johan Norde namens alle partijen. ‘We kunnen elkaars expertise uitwisselen en ook evenementen die we over en weer organiseren voor elkaars leden openstellen. Dat moet de kracht worden van dit platform.’

Belangrijke speerpunten die ook ten grondslag liggen aan deze intentieovereenkomst zijn het bevorderen van het welzijn van en respect voor het paard en de veiligheid van ruiter/menner en paard; het efficiënt faciliteren en ondersteunen van de recreatieruiter/menner en recreatieve paardeneigenaren onder andere door het aanbieden van een diversiteit aan activiteiten; het vertegenwoordigen van gezamenlijke belangen richting publiekrechtelijke organisaties.

De partijen hebben gezamenlijk een bereik van ruim 100.000 recreatieruiters, -menners en paardeneigenaren. Ze willen zich inzetten voor hun leden, maar ook voor de ruiters en menners die nog nergens bij aangesloten zijn. De komende tijd zal het platform bezig gaan met het uitwerken en concretiseren van de gezamenlijke doelstellingen.

Persbericht SHRP

Foto: Remco Veurink

Reacties