“Natuurlijk zeg je ‘ja’ tegen je prins op het witte paard!” *Foto’s*

“Natuurlijk zeg je ‘ja’ tegen je prins op het witte paard!” *Foto’s*

0 5215

In het volle programma van Indoor Hartje Drenthe in Beilen had de organisatie ruimte gegeven aan een bijzondere ‘act’: Tjeerd van Dijk vroeg er zijn vriendin Anne van den Eerenbeemt ten huwelijk. Ten overstaan van het joelende publiek gaf Anne haar ja-woord tegen haar prins op het witte paard.

“Ik was compleet verrast”, vertelt de amazone uit Hooghalen. “We zijn al vijftien jaar samen, en hebben het best eens over trouwen gehad, maar echt serieus waren we daar niet in. Althans, dat dacht ik dus! Tjeerd heeft helemaal niks met paarden; hij gaat wel eens mee naar een wedstrijd als het zoals nu bij onze eigen vereniging is, maar liever houdt hij zich met zijn eigen hobby’s bezig. Hij heeft nooit de behoefte gehad om op een paard te gaan zitten en dat vind ik ook niet nodig.”

Heel hard ja knikken

Toen Anne in Beilen naar voren geroepen werd, had ze geen flauw idee wat haar te wachten stond. “En toen kwam Tjeerd binnen, op een schimmel! Het eerste wat ik dacht was ‘Zo, hij zit er best netjes op!’ Hij steeg af en knielde voor me neer en vroeg of ik met hem wilde trouwen. Ik kon alleen maar heel hard ja knikken en volgens mij lachte en huilde ik tegelijkertijd. Iedereen juichte en klapte, het was echt ongelooflijk. Achteraf blijken er heel wat mensen in het complot te hebben gezeten, en ik, ik had gewoon niks in de gaten!”

Ukkie

Tjeerd bleek stiekem een paard te hebben geregeld én les te hebben genomen. “Hij reed op het paard van Cosima Hatzmann, Ukkie. Hiervoor was hij van Maureen Bonder, die er in 2014 de Grote Prijs van Indoor Hartje Drenthe mee won, op deze zelfde wedstrijd. Super leuk dus! En ze is het ideale leerpaard voor haar zoon Tygo. En dus ook voor Tjeerd, zo bleek. Ik kan er nog altijd niet helemaal over uit. Het is toch de ultieme prinsessendroom, dit!”

Dressuurgefokte Hot Summer

In Beilen kwam Anne aan start met haar opvallende Wynton-dochter Hot Summer (elite, ster, prok, mv. Krack C). De dressuurgefokte merrie is M-springen en op weg naar het Z. “Als vierjarige kwam ze bij mij. Ze was toen nog heel slap, dus ik heb het rustig aan gedaan met haar; we zijn eerst alleen in de dressuur gestart. Om haar sterker te maken, sprongen we ook een beetje in de training. Dat vond ze duidelijk erg leuk, dus naast de dressuur – daarin heeft ze inmiddels het sportpredicaat verdiend – doe ik met haar ook mee aan spring- en (klasse M-) eventingwedstrijden. Ze is dus op weg naar een dubbel Sportpredicaat!”

Fysiotherapeut

Behalve haar eigen Hot Summer heeft de amazone regelmatig één of twee trainingspaarden op stal. “Naast mijn werk als humaan fysiotherapeute ben ik ook bezig met een opleiding tot fysiotherapeut voor dieren. Door goed management en de juiste training probeer ik paarden van anderen weer fijn aan de gang te krijgen.”

Koets of oldtimer?

De trouwplannen van Anne en Tjeerd zijn vooralsnog niet concreet, maar daar wordt aan gewerkt. “We zijn aan het brainstormen over wie we gaan uitnodigen, de locatie, nou ja, al die dingen die er bij een trouwerij komen kijken. Waar we het ook nog even ernstig over moeten hebben, is of het een koets met paarden wordt als vervoermiddel, of gemotoriseerde pk’s. Tjeerd is namelijk gek op oldtimers en motoren.” (cd)

Ben jij of ken jij ook een ruiter/amazone in de basissport en lijkt het je leuk om daar iets over te vertellen? Het liefst naar aanleiding van een recente wedstrijddeelname of bijzondere gebeurtenis? Stuur dan een mail met bijzonderheden en telefoonnummer naar hoefslag@mediaprimair.nl en wellicht nemen wij contact met je op. Het mogen alle disciplines zijn, dus ook bijvoorbeeld Working Equitation, Eventing, Para-sport, etc.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto boven: BY JUUD Photo & Design
Foto’s midden: Henk Lomulder

Reacties