Model Maurice: ‘Wat een enorm paard is Wilke!’

Model Maurice: ‘Wat een enorm paard is Wilke!’

0 8204

Hij is geen kleine jongen, Maurice Marengo. Maar van zijn mede-fotomodel de Friese hengst Wilke-C van de Wijdewormer van Melanie Mouthaan was hij behoorlijk onder de indruk. Hoewel zijn vriendin paardrijdt, heeft hij zelf niks met paarden. Toen een klant van zijn sportschool in Hellevoetsluis hem echter attendeerde op de oproep van Mouthaan voor een fotoshoot met een paard besloot hij toch te reageren.

Body

‘Ik doe wel vaker modellenwerk, maar nog nooit met dieren, laat staan met grote paarden’, vertelt Maurice. ‘Zo’n foto leek me een mooie uitbreiding van mijn portfolio.’ En dus stuurde hij een berichtje aan Melanie en fotografe Naomi Jansen, de initiator van het idee om de Friese hengst samen met een mannelijk model vast te leggen. Omdat Maurice niet alleen lang is, maar ook breed, leek hij bij uitstek geschikt. ‘Een model met minder body zou in het niet vallen bij een imponerend paard als Wilke’, aldus de fotografe.

Herfstkleuren

En dus gingen fotografe, model en amazone met trailer en paard naar het herfstbos bij Breda. Naomi wilde een shoot in een bos, om te kunnen profiteren van de mooie herfstkleuren. Van tevoren had Maurice geen idee wat hij moest verwachten. ‘Terwijl Melanie Wilke aan het poetsen was, ben ik bij hem gaan staan om aan hem te wennen en andersom. Op een gegeven moment stonden we half te knuffelen, best gaaf. Melanie vertelde dat hij het niet zo op mannen heeft, maar tijdens de shoot legde hij zo zijn hoofd op mijn schouder. Dat is ook een hele mooie foto geworden. Ook degene waar ik zijn hoef vast heb –idee van Melanie- vind ik prachtig. Stiekem had ik wel zoiets van ‘Hé vriend, je laat nu toch niet die grote hoef van je op mijn voet vallen hè?!’

Paardenfotograaf

Ook fotografe Naomi is ontzettend blij met het eindresultaat. ‘Ik wilde per se een Fries, en dan eentje met van die mooie lange manen. Fotogenieker dan Wilke krijg je ze bijna niet! Melanie was gelukkig meteen enthousiast. Zowel Wilke als Maurice deden het geweldig!’ De foto’s zijn bedoeld als promotiemateriaal, om de aandacht te vestigen op haar werk als fotografe. Naomi is momenteel werkzaam in de kinderopvang, maar wil graag van de paardenfotografie haar beroep maken. Daarvoor gaat ze bijvoorbeeld evenementen als Jumping Amsterdam af en maakt ze in opdracht portretfoto’s van ruiter en paard.

Óp het paard

Maurice is wel in voor nog eens een dergelijk experiment: ‘Ik had me voorgenomen om zo ver te gaan als waar ik me goed bij zou voelen. Ik heb nog nooit op een paard gezeten, en ik heb wel eens gehoord dat een paard het aanvoelt als jij je onzeker voelt. Dus het leek me niet goed om er op te gaan zitten als ik het eigenlijk niet goed zou durven. Melanie vond het ook niet zo’n goed idee; Wilke is het niet gewend om in het bos te zijn, en hij was wat onrustig. Dus dat hebben we niet geriskeerd. Maar ik zou het best nog een keer willen doen, een shoot met een paard, en dan zou ik er denk ik wel op gaan zitten.’

Bron: Hoefslag

Foto: Naomi Jansen Fotografie

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties