Mishandeling in Noord-Holland: ‘Het was zo’n lief paard!’

Mishandeling in Noord-Holland: ‘Het was zo’n lief paard!’

0 240

Een dierenbeul heeft vrijdagnacht in Zuidoostbeemster een paard zo erg mishandeld dat het dier dit met de dood heeft moeten bekopen. Het veulen van het paard was getuige van de vreselijke daad. Eigenaresse Gré Sas is enorm van slag. Zes jaar lang was haar paard Lieske bij haar. “Ik ben er zo kwaad over. Dat mensen dat doen. Echt luguber. Het was zo’n lief paard. Het enige wat we nu nog van haar hebben is haar veulen Jas Ley.”

Sas had in eerste instantie niet in de gaten wat voor vreselijks er was gebeurd die nacht. “Toen ik ’s ochtends bij Lieske kwam, lag ze in de box op de grond. Ik dacht nog wat schattig, want dat doet ze nooit. Ik ben vervolgens wortels voor haar gaan halen en toen ik terugkwam lag ze nog. Heel vreemd.”

<h6>Onbekend voorwerp</h6>
Sas vertrouwde het niet en belde de dierenarts. Toen deze ’s middags langskwam, werd pas duidelijk dat er iets heel ernstigs aan de hand was met het paard. Lieske bleek van achteren te zijn bewerkt met een nog onbekend voorwerp. Haar verwondingen waren zo zwaar dat de dierenarts haar ter plekke moest laten inslapen.

Van de dader ontbreekt ieder spoor. “Niemand heeft iets gemerkt die nacht. We hebben zeven honden rondlopen, maar ook die hebben niets gehoord”, aldus Sas.
De politie heeft een onderzoek ingesteld. Het stoffelijk overschot van paard Lieske is voor onderzoek overgebracht naar Utrecht.

Bron: RTVNH

Foto: Remco Veurink

Reacties