Miljoenen claim na dollemansrit geschrokken paard

Miljoenen claim na dollemansrit geschrokken paard

0 260

De overheid van Lewis County, Washington in Amerika zal de volgende keer mogelijk  twee keer nadenken voor zij paarden toestaan op een dorpsfestival. Tijdens een lokaal festival schrok een ingespannen paard zodanig dat het er vandoor ging, dwars door een groep mensen heen. Vijf mensen raakten hierbij gewond. Twee van hen zijn John Morgan met zijn vier jarige dochter Helen. Zij raakte het ernstigst gewond, drie anderen raakten licht gewond. Morgan, zijn dochter en zijn vrouw hebben allen een claim ingediend voor schadevergoeding.

Vorkheftruck

De eigenaresse van het paard geeft aan dat een paard schrok van een vorkheftruck dat voor het dier reed. Zij raakte lichtgewond bij het ongeluk omdat ze het paard nog probeerde tegen houden.

De familie Morgan eist in totaal van de Lewis County Risk Management Department tussen de 2,5 en 5 miljoen Amerikaanse Dollars. Zij zijn van mening dat het ongeluk mede kon gebeuren, omdat de overheid voor onvoldoende veiligheidsmaatregelen heeft gezorgd. Dit bedrag wordt geëist omdat de vader een hersenbeschadiging heeft opgelopen, waarvan op dit moment niet duidelijk is hoe ernstig deze is. De dochter heeft diverse schaafwonden opgelopen aan haar hoofd en linkerarm. Mogelijk houdt zij een blijvend litteken over aan het ongeluk. De vrouw claimt eveneens een bedrag in verband met ernstige stress die zij had en heeft over de verwondingen die haar naasten hebben opgelopen, de gevolgen daarvan en dat hun dagelijkse levensroutine verstoord is. Zij is op dit moment niet in staat om te werken.

Verzekeringsmaatschappij

De advocaat van de overheidsinstantie heeft aangegeven dat zij waarschijnlijk de claim gaan verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de eigenaresse. Het paard is ongeschonden uit het avontuur gekomen. Het dier kon na enige tijd gevangen worden en terug naar stal worden gebracht.

Bron: Chronline / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties