Metworstkoning niet aan start

Metworstkoning niet aan start

0 36

De Metworstrennen zal maandag in ieder geval een nieuwe koning krijgen. Levi Hinke, de winnaar van vorig jaar, heeft op het laatste moment afgezien van deelname aan het carnavalsevenement.

Vrijdagavond laat pakte hij tijdens de laatste, emotionele, vergadering van de Metworst de microfoon om zijn besluit kenbaar te maken. “En daar kom ik niet op terug. 100 procent zeker”, zegt Hinke.

Commotie

Er is commotie ontstaan over het paard waarmee Hinke zijn titel zou verdedigen. Volgens eigen zeggen is het een halfbloed paard.

“Maar besloten werd om Levi met zijn paard toch op de volbloedlijn te laten starten”, legt vader Peter Hinke uit. Dat betekent dat hij met een achterstand van 75 meter op deelnemers met een halfbloedpaard moet starten. “Dan is hij dus gewoon kansloos.”

Emotioneel

Vrijdagavond was voor de 15-jarige regerend metworstkoning de maat vol. “Mijn vader kreeg tijdens een emotionele vergadering bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd.”

Voorzitter Winfried van de Laar zegt dat hij van een afzegging niets weet. “Ik heb nog geen officiële afzegging gehad. Er is vrijdag wel wat commotie geweest tijdens de vergadering, maar die is er altijd wel. We zien maandagochtend wel wie er aan de start verschijnen.”

Gelderlander/Hoefslag

Reacties