Met 600 kilo paard naar Mongolië

Met 600 kilo paard naar Mongolië

0 242
val

De Bossche kunstenaar Bart Somers en cameraman Bert Geeraerts trekken met een paard van zeshonderd kilo van Den Dungen naar Mongolië. Geen echt paard, maar een kunstwerk gemaakt van staal. De twee creatievelingen willen daarmee een brug slaan tussen het Oosten en het Westen.

Het ‘XXL-paard’ is 2,2 meter hoog en weegt ruim zeshonderd kilo. Het dier rijdt straks de oude zijderoute die Marco Polo zevenhonderd jaar geleden op een gewoon paard reed. Via Turkije, Azerbeidzjan en Rusland trekt de kunstenaar naar Kazachstan en Mongolië.

‘Wat voelen ze?’

Cameraman Geeraerts kwam op het idee. Hij zag kunstenaar Bart Somers rondrijden met het grote paard door zijn wijk. ”Ik dacht: ‘Hier zit zit een film in’. Hiermee kunnen we een brug slaan tussen Oost en West.” Als het paard niet gaat zorgen voor verbroedering, dan moet het zeker voor flink wat bekijks gaan trekken. ”We willen kijken wat het paard bij mensen losmaakt. Wat voelen ze erbij? We staan voor alle ervaringen open en proberen het allemaal vast te leggen.”

De bedoeling van de twee mannen is om in april volgend jaar te vertrekken richting Mongolië. ”In juni is er een paardenfestival in het land. Het ultieme moment om daar te zijn.” Het paard wordt op een aanhanger vervoerd, achter een Lada Niva. Met de klassieke Oostblokauto hoopt het duo meer goodwill te kweken dan met een andere willekeurige 4×4-auto.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Remco Veurink

Reacties