Meer dan 100 paarden gered bij “grootste reddingsoperatie”

Meer dan 100 paarden gered bij “grootste reddingsoperatie”

0 178
Foto: Remco Veurink

Meer dan 100 verwaarloosde paarden zijn gered van een stal in Australië. Het is de grootste reddingsoperatie sinds 145 jaar in de geschiedenis van de RSPCA Victoria.

Twee weken geleden werden er al 13 paarden in beslag genomen omdat zij in zeer slechte conditie verkeerden. Veel paarden waren erg dun met zichtbare heupbotten, ribben en ruggengraat. De meeste dieren hadden ernstige wormbesmettingen. “Helaas hebben sommige paarden hun eerste maand niet overleefd, ondanks onze inzet.”  aldus RSPCA inspecteur Lisa Calleja.

De reddingsoperatie heeft meer dan 250.000 Australische dollars gekost. “Het was heel duur” aldus Calleja. De grote droogte die in Australië woedt zou de oorzaak zijn voor het grote aantal ondervoedde paarden, omdat het voer duurder is geworden. “Wat de weer of economische omstandigheden ook zijn, eigenaren zijn altijd direct verantwoordelijk voor ieder dier dat zij in hun bezit hebben. Zij moeten zorgen dat ze voedsel, water, schuilmogelijkheden en medische zorg tot hun beschikking hebben.”

Foto: Remco Veurink
Bron: Horse and Hound

 

Reacties