Meer dan 100 ernstig verwaarloosde paarden in beslag genomen

Meer dan 100 ernstig verwaarloosde paarden in beslag genomen

0 268

In de Australische staat Victoria zijn meer dan 100 paarden in beslag genomen. De dieren zijn afkomstig van een boerderij en nog nooit in mensenhanden geweest. De RSPCA spreekt over de grootste inbeslagname van paarden in haar geschiedenis en werkte samen met vier welzijnsorganisaties om de dieren van het terrein te verwijderen.

De operatie begon twee weken geleden, toen op hetzelfde bedrijf dertien paarden in uitgemergelde toestand in beslag werden genomen. Een diereninspecteur besloot polshoogte te nemen en trof ruim honderd verwaarloosde paarden aan. Veel van hen vertonen ernstig ondergewicht, wormen- en andere parasieteninfecties en slecht verzorgde hoeven. Volgens de dierenbescherming is deze zaak vooral te wijten aan de droge zomer, waardoor de voedingskosten voor dieren drastisch zijn gestegen.

Een aantal van de inbeslag genomen paarden werden vervoerd naar nabijgelegen dierenklinieken. De rest werd naar een veilige locatie gebracht, waar hun gezondheid scherp in de gaten kan worden gehouden.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties