Manegepony Chester is Leukste Oude Paard van Nederland

Manegepony Chester is Leukste Oude Paard van Nederland

0 249
ouder paard

De Paardenkamp, het nationale rusthuis voor oude paarden en pony’s, en Bit gingen samen op zoek naar het ‘Leukste, Oude Paard van Nederland en België’. Maar liefst 745 paarden werden aangemeld via hetleuksteoudepaard.nl en er werd bijna 30.000 keer gestemd. Die stemmen resulteerden in tien genomineerden. Zij kregen op afgelopen zateradg tijdens de Dag van het Oudere Paard tien minuten de kans om de vakjury, bestaande uit dressuuramazone Jenny Schreven, Bit-eindredacteur Linde Oortveld en Paardenkamp-beheerder IJsbrand Muller te overtuigen waarom hun paard of pony moest winnen.

Winnaar Chester, een kruising tussen een Welsh en New Forest pony, werd opgegeven door Suzanne van der Laan van Manege Lelystad. Deze pony is een begrip in Lelystad, hij staat al vanaf zijn zesde op de manege. En inmiddels is hij 31! Een hele fanclub van maar liefst vijftig mensen kwam vandaag naar Soest. Mede dankzij hun stemmen ging Chester er ook met de publieksprijs vandoor. De 29-jarige pony Ramona eindigde als tweede en de 30-jarige Milord ging er met de derde plaats vandoor.

De overige paarden uit de top 10 zijn: Parino B (Esra de Ruiter), Herman (Miranda van Tillo), Mistake (Linda Cuypers), Johny (Robin van der Groef), Dynamite (Simone Meeuwis), Hexo (Dorien Cuijpers) en Randver (Marja van Run).

Stichting De Paardenkamp

Paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar laten genieten van een welverdiende oude dag: dat is waar Stichting De Paardenkamp zich al sinds 1962 voor inzet. Sindsdien hebben ruim 500 oude paarden hier heerlijke laatste levensjaren doorgebracht, met verzorging en aandacht van deskundige medewerkers en toegewijde vrijwilligers. Grondlegger was dierenbeschermer de heer ’t Hart, die in een stal een opvang startte voor afgedankte werkpaarden. Inmiddels is zijn initiatief – dankzij donateurs en vrijwilligers – uitgegroeid tot een stichting met drie boerderijen met graas- en stalruimten voor 120 paarden en pony’s én een kenniscentrum over de verzorging van oude paarden en pony’s. \

Reacties