Manegehouder gelooft niets van mishandeling

Manegehouder gelooft niets van mishandeling

0 937
paard algemeen hoofd

Toen woensdag op Facebook een bericht verscheen over een brute mishandeling van een paard in de wei bij paardensportcentrum Stal van Paridon, gingen alle alarmbellen af. Ten onrechte, zo laat de eigenaar weten aan dichtbij.nl: “Dat de verwondingen komen door menselijk handelen, daar geloof ik niks van. Een dierenbeul is dan ook volledig uitgesloten.”

“Bij de stal waar mijn dochter staat hebben ze vannacht (dinsdagavond 21 april, red.) een paard van achteren bewerkt”, schreef Anne op Facebook in de groep ‘Je bent Kattuker als…’. “Wat voor mensen heb je toch tegenwoordig om dieren te mishandelen, hele vagina van het paard was kapot, aldus de dierenarts die gelijk aanwezig was.”

Omdat het paard in de wei stond en er enkel camera’s hangen in de stallen was er niet meer bekend. Uit navraag blijkt dat de paniek op Facebook overdreven was. De politie liet gelijk weten aan dichtbij.nl er ernstig rekening mee te houden dat de verwondingen van het paard zijn toegebracht door andere paarden.

De dierenpolitie heeft de zaak nog in onderzoek, maar de eigenaar van de manege verwacht weinig schokkends. “Dat menselijk handelen de oorzaak zou zijn van deze verwondingen, daar geloof ik niks van. Ook de veearts dacht hier niet aan. Een paardenmishandelaar in Katwijk? Volledig uitgesloten. Als paarden een beetje hengstig zijn kunnen ze overal we op springen, dit kan ook door een tak komen”, aldus de eigenaar. Het Facebook-bericht is inmiddels verwijderd.
Bron: Dichtbij/Hoefslag

Reacties