Man versus Horse: wie wint? *video*

Man versus Horse: wie wint? *video*

0 150

In Wales hebben paarden en mensen het tegen elkaar opgenomen in de jaarlijkse Man versus Horse Marathon. Een paard schreef uiteindelijk de wedstrijd op naam.

De Man versus Horse Marathon werd voor het eerst georganiseerd in 1980. De aanleiding was een discussie tussen twee pubbezoekers in het Welshe Llanwrtyd Wells over wie het snelst zou zijn over een cross country-race van 35 km: man of paard?

De proef werd op de som genomen en een wedstrijd was geboren. De eerste editie werd met overmacht gewonnen door een paard. Logisch, volgens de meesten, maar toch zou er 25 jaar later voor het eerst een mens winnen. Huw Lobb was in 2004 met 2u05’19” meer dan twee minuten sneller dan het eerste paard. Drie jaar later herhaalde Florian Holzinger dat kunstje nog eens. Tot nu toe zijn zij de enige twee mannen die zich sneller dan een paard mogen noemen.

Dit jaar wonnen paard Leo en ruiter Geoffrey Allen de Man versus Horse Marathon. Ze finishten in 2u20’46” en hadden daarmee tien minuten voorsprong op de snelste mens, Hugh Aggleton.

Bron: Sport.be/Hoefslag

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties