Limburgse paardensport opnieuw flink in de lift

Limburgse paardensport opnieuw flink in de lift

0 360
Clinic Jumping Indoor Maastricht 2017 © DigiShots

Niet alleen de volle tribunes op Jumping Indoor Maastricht afgelopen weekend en de successen van Limburgse fokkers laten zien dat de paardensport in deze provincie floreert. De economische waarde van de Limburgse paardensport is in de laatste zes jaar met ruim een kwart gestegen, zo meldt 1Limburg.nl.

Limburgs PaardensportPlan

In 2016 ging er zo’n 175 miljoen euro om in de Limburgse paardensport. Dat is bijna 40 miljoen euro meer dan in 2010, het jaar waarin het Limburgse PaardensportPlan werd geïntroduceerd. Er werken in Limburg zo’n 1100 mensen in de paardensport en dat kunnen er nog veel meer worden.

De cijfers werden gisteren bekendgemaakt tijdens Jumping Indoor Maastricht door sociaal-wetenschappelijke sportonderzoeksinstituut Mulier in opdracht van de Provincie Limburg.

Paard-inclusief denken

Deze groei is een mooi resultaat, maar er is wel veel werk aan de winkel, aldus gedeputeerde Koopmans. ‘De sector moet nog meer met elkaar samenwerken en investeren, zodat die groei ook wordt waargemaakt. We moeten ‘paarden-inclusief denken’ en bij beslissingen ook de paardensport betrekken.’

Bron: 1Limburg.nl

Foto:  DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties