Sterkste landenteams naar CHIO Rotterdam

Sterkste landenteams naar CHIO Rotterdam

0 39

Vandaag was er een voorbeschouwing van het 66ste CHIO Rotterdam dat plaatsvindt van 18 tot en met 24 juni in het Kralingse Bos. Mede vanwege de Wereldruiterspelen in augustus gebruiken veel bondscoaches Rotterdam als een observatiewedstrijd, waardoor er een zeer sterk deelnemersveld is bij zowel het dressuur als het springen. Naast de internationale 5* wedstrijden staan voor het komend CHIO Rotterdam maar liefst vijf finales van competities voor jong talent, regionaal talent en paradressuur-combinaties op het programma.

Technisch directeur (Topsport en Internationale Zaken) van de KNHS, Maarten van der Heijden, maakte tijdens de persconferentie de landenteams voor de FEI Nations Cups dressuur en springen bekend. Bondscoach Rob Ehrens komt met een ijzersterk team naar Rotterdam: Gerco Schröder met Glock’s London NOP, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN NOP, Harrie Smolders met Emerald en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Jur Vrieling is met VDL Bubalu de reservecombinatie.

Het dressuurteam zal in Rotterdam proberen hun koppositie in het Nations Cup klassement, die ze na de wedstrijd in Vidauban hebben, te behouden. Het dressuurteam van bondscoach Wim Ernes bestaat uit Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival NOP, Edward Gal met Glock’s Undercover NOP, Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro NOP en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN.

Persbericht/Hoefslag

 

Reacties