KWPN Fokker van het Jaar 2015

KWPN Fokker van het Jaar 2015

0 237

Elk jaar is het weer spannend wie de eretitel Fokker van het Jaar krijgt toebedeeld. De afgelopen jaren werden al vele fokkers, die zich nadrukkelijk hebben onderscheiden qua fokkerijresultaten, beloond voor hun inspanningen middels deze titel.

Binnen elke fokrichting wordt een eigen Fokker van het Jaar verkozen. Om een Fokker van het Jaar te kunnen verkiezen, moeten er uiteraard eerst fokkers worden voorgedragen voor de titel. En dat is de taak van de regio’s, maar ook van u. Ieder KWPN-lid bepaalt mede wie zich uiteindelijk Fokker van het Jaar mag noemen. Kent u een fokker waarvan u vindt dat hij of zij de oeuvreprijs verdient, dan kunt u dat aangeven bij uw regio. Zij verzamelen alle ingezonden namen, en kunnen uiteraard ook zelf nog namen toevoegen. De regio’s doen vervolgens een gemotiveerde voordracht bij de commissie die de uiteindelijke uitverkorene kiest. Elke rijpaardregio mag één dressuur- en één springfokker nomineren uit de eigen regio. Bij de tuigpaarden wordt de regio’s verzocht drie voordrachten te doen, waarvan tenminste één van buiten de eigen regio. De regio Gelders paard draagt drie kandidaten voor bij de commissie.

Alle fokrichtingen hebben een eigen commissie Fokker van het Jaar. In elke commissie is de sport vertegenwoordigd met een lid (bij rijpaard één voor dressuur en één voor springen), net als de Fokkerijraad, het JongKWPN, de pers en de afdeling Inspectie. Ook wordt de Fokker van het Jaar van het voorgaande jaar uitgenodigd om plaats te nemen in de commissie. Deze commissies kiezen uiteindelijk uit alle inzendingen die fokker, die in hun ogen de titel het meest verdient. De huldiging voor de Gelderse Fokker van het Jaar is tijdens de Dag van het Gelders paard in Hengelo op 25 juli en voor de rijpaarden en de tuigpaarden tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo van 10 t/m 15 augustus.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties