‘Koniks naar Spanje brengen geen optie’

‘Koniks naar Spanje brengen geen optie’

0 1063

Stichting Paard in Nood Spanje heeft aangeboden om twee Konikpaarden van de Landtong in Rozenburg te redden van de slacht. De dieren moeten weg omdat er teveel paarden dreigen te komen en ze niet herplaatst kunnen worden vanwege hun afwijkende kleur. Eigenaar FREE Nature wil echter niet meewerken aan een oplossing.

Stichting Paard in Nood begrijpt er niets van dat de twee dieren naar de slager moeten. ‘Twee paarden laten slachten vanwege dat ze een kleur hebben die niet deugt… waar zijn we in godsnaam mee bezig?’, vraagt Laura Hoitsema van de stichting zich af. Zij biedt aan om de paarden naar Spanje te brengen. ‘Daar hebben we een natuurpark van 300 hectare. Dat is een gigantisch mooie plek om die twee paarden het eeuwige leven te geven.’ Mensen die in de buurt van de landtong wonen, hebben plannen voor een inzamelingsactie om het transport van de paarden naar Spanje mogelijk te maken.

Maar Jos Vrolijk van FREE Nature voelt niets voor het plan. “De paarden moeten helemaal naar Spanje en daar krijgen ze ook weer de nodige stress en gedoe van.” Ook vindt hij dat de paarden in een kudde zouden moeten leven. ‘Vanuit onze visie op natuurlijk beheer denken we dat ook een bestemming als wildernisvlees een oplossing kan zijn. Zeker omdat onze verantwoordelijkheid voor de paarden van begin tot einde gaat’, reageert hij.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Remco Veurink 

Reacties