Nachtelijke koetsentocht door Amsterdam

Nachtelijke koetsentocht door Amsterdam

0 507

Op zaterdagavond 15 juli gaat Amsterdam weer even terug in de tijd met de nachtelijke koetsentocht. Menvereniging Hoofdstad Aanspanning organiseert hun jaarlijkse rit met authentieke koetsen met kaarslantaarns trekt ’s avondslaat door hartje Amsterdam. De koetsiers en hun passagiers gaan geheel in stijl gekleed. U waant zich in historisch Amsterdam als de stoet aan u voorbij trekt.

Koetsentocht

Ruim 50 prachtige oude koetsen, getrokken door één of meerdere paarden, rijden mee in deze rit uit het verleden. De rijtuigen zijn meer dan honderd jaar oud en zijn oorspronkelijk met de hand gemaakt voor bijvoorbeeld een dokter, de jacht, kerkbezoek of om goederen mee te vervoeren. Landauers, Wagonettes, Postkoetsen, Jachtwagens, ze zijn allemaal te zien tijdens deze koetsentocht.

Route

Er wordt ingespannen op het parkeerterrein P15 van de RAI, ingang Beethovenstraat, waar de stoet om 21.00 uur vertrekt. rond 21.45 uur zullen de rijtuigen in het Vondelpark nabij de Vondelkerk de lantaarns aansteken en verlicht over de grachten naar de Noordermarkt rijden waar ze rond 22.45uur zullen aankomen. Na een stop van circa drie kwartier zullen de aanspanningen via een mooie route weer terug naar de P15 rijden.

Bron: Persbericht / Hoefslag

Foto: Menvereniging Hoofdstad Aanspanning

Vergelijkbare artikelen

Reacties