Jurre 495 kampioen KFPS: ‘Bizar dat we hier wéér staan!’

Jurre 495 kampioen KFPS: ‘Bizar dat we hier wéér staan!’

0 2731

Alwin, Tjalle, Jurre en Menne, dat waren de vier hengsten waar het om ging in het algemeen kampioenschap op de Hengstenkeuring van het KFPS in Leeuwarden. Het Wilhelmus klonk opnieuw voor Jurre 495, net als in 2017.

Eigenaar, trainer en voorbrenger Jelmer Chardon: ‘Vorig jaar was het een droom die uitkwam dat Jurre hier kampioen werd. Nu is die droom misschien nog wel veel groter. Het is echt bizar dat we hier wéér staan met de allerbeste hengst.’

‘De druk was hoog’

Vorig jaar won Jurre vanuit een underdog-positie; nu was de druk heel hoog, aldus Chardon. ‘Hij was vandaag 100%, top gewoon. Beter nog dan vorig jaar. Hij is er mooi ingegroeid, zo’n keuring is toch iets waar ze aan moeten wennen. Super bijzonder om in het rijtje van dubbel kampioenen te staan.’

Net als Norbert

‘Volgend jaar wordt de druk nog groter ben ik bang’, lacht Chardon. ‘want dan maken we kans om net als Norbert drie keer achter elkaar de beste te zijn… maar dat zien we dan wel; eerst gaan we even een mooi feestje bouwen!’ Over Norbert 444 gesproken: de hengst werd tijdens de HK preferent verklaard.

Alwin 469 beste oudere hengst

Alwin 469 (v. Felle) van De Nieuwe Heuvel in Lunteren werd aangewezen als kampioen van de oudere hengsten. Tsjalle 454 (v. Mintse) van Stal Okkema, de kampioen van 2016, mocht zich opstellen als reservekampioen in die categorie.

Jurre 495 beste jonge hengst

Bij de jongere hengsten was het Jurre 495 (v. Maurits) van Stal Chardon, de kampioen van vorig jaar, die het kampioenslint kreeg omgehangen. Menne 496 (v. Norbert) werd reservekampioen in deze groep.

Twee keer achter elkaar

En dat was ook de uitslag van het algemeen kampioenschap: Jurre 495 prolongeert zijn titel; Menne 496 is de reservekampioen!

Extatische sfeer

Omroep Bert de Ruijter, de opzwepende muziek en natuurlijk de zwarte parels om wie het allemaal draaide bepaalden de extatische sfeer in de afgeladen WTC Expo in Leeuwarden

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Vergelijkbare artikelen

Reacties