Jillz S en Iareska gekroond tot kampioenen Gelders paard

Jillz S en Iareska gekroond tot kampioenen Gelders paard

0 87
beenbescherming bandage

Vijf Gelderse merries kwamen in de ring voor de finale van de rubriek vier- tot en met zevenjarige merries. Ze troffen het niet, want tegelijkertijd barstte er een regelrecht noodweer los. Door stortregens en stormachtige wind werd de keuring tijdelijk stilgelegd.

Dit kon echter niet voorkomen, dat de voorbrengers van de merries tot op het bot toe natregenden. Toen de regen qua hevigheid even afnam, stelden zij de paarden onverstoorbaar opnieuw met verve voor.

Iareska

Kampioen bij de oudere merries werd Iareska (Vitens x Fortissimo). Dit prototype Gelders paard wist al kampioen te worden tijdens deze rubriek op de Nationale Dag voor dit type paard een paar weken geleden. De reservekampioen werd Ill Diva, een royale dochter van Wilson met een mooi front en fraaie schoft- en schouderpartij.

Jillz S

Meteen daarna verschenen vijf driejarige merries voor het oog van de jury. Deze koninginnenrubriek werd aangevoerd door Jillz S (v. Alexandro P x Jetset D), die op de stamboekkeuring al twee keer negentig punten wist binnen te slepen. Ze werd door de jury omschreven als: ‘Een zeer goed in het type staande Gelderse merrie met veel uitstraling, lang gelijnd en voorzien van een zeer mooie schoft- en schouderpartij. Bewegen deed ze met heel veel houding en kracht.’

De reservetitel was voor Josephine, een sterk op haar vader gelijkende dochter van Danser uit een merrie van Zendgraaf. De volgorde van de top twee in deze rubriek was overigens eveneens hetzelfde als tijdens de Nationale Dag van het Gelders Paard.

Bron: KWPN

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties