Jazzdochter kampioene in Veghel

Jazzdochter kampioene in Veghel

0 70

Ondanks het voorspelde slechte weer bleef het tijdens CK Noord-Brabant, op een enkele spetter na, gelukkig droog. Voor het publiek op de tribune en aan de zijlijn was het genieten, want de kwaliteit van de paarden stond in Veghel opnieuw buiten kijf. Zowel bij de dressuur- als de springpaarden was deze in de breedte zonder meer goed. Het kampioenslint ging aan het einde van de dag in beide richtingen naar twee uitgesproken kopnummers.

Voor de dressuur was dat Forina (Jazz uit Dorina prok ster v. Donnerhall) van f/g J.C.M. Derikx uit Veghel. Deze royaal gelijnde en opwaarts gebouwde donkere vos bewoog iedere ronde opnieuw op natuurlijke wijze met zeer veel expressie en kracht. De nummer twee, Faximiliana M gefokt bij Veehandel Musterd BV in Hooge Zwaluwe en geregistreerd bij N.F. Witte in Schijndel deed niet heel veel voor haar onder. De lang gelijnde dochter van Ampère uit Vaximiliana M (v.Ferro) ging met veel souplesse en lichtvoetig door de baan. Van de dertien voor het formeren van de kopgroep uitgenodigde driejarige merries kregen er van de jury, bestaande uit voorzitter Marian Dorresteijn, Coen van Zanten en Toine Hoefs maar liefst elf een startbewijs voor de NMK.

Bij het beoordelen van de springmerries stonden voorzitter Cor Loeffen, Arnold Kootstra en Harry Derks in de baan. Tien merries deden mee aan de finale en zij kregen allen een uitnodiging voor Ermelo. De bij A. van den Broek in Heeswijk-Dinther geboren en bij M.M.J. Bekkers in Sint-Oedenrode geregistreerde Fanny draafde moeiteloos en voor iedereen duidelijk naar de kampioenstitel in de springrichting. Deze rassige en goed gemodelleerde bruine is een dochter van Verdi uit elitemerrie Trijntje (v.Lux). Na haar mocht opstellen Foctmyrouge JPP. Deze charmante en goed bespierde bij J.P.P. van Rijswijk uit Esbeek gefokte en geregistreerde dochter van Vigo d’Arsouilles uit Koctmyrouge JPP (ster prok v.Guidam) beschikte over een echte merrieopdruk, bewoog zeer goed en was heel correct in het fundament.

Aan het einde van de dag moesten de beide beste driejarige merries het in de strijd om het Dagkampioenschap opnemen tegen de winnaressen van de rubriek vier- t/m zevenjarigen in de richting dressuur en springen. Dit was voor wat betreft de dressuur de met veel lossigheid bewegende en gemêleerd gefokte Early Grey (Gribaldi uit Nikita elite pref v. Indoctro), gefokt bij W.D. Jansen-den Oudsten uit Vianen en geregistreerd bij W.F.M. Broeren uit Nieuwkuijk. Voor het springen ging het om Ekamalve-Olt van f/g J.H.G. Olthof uit Ruurlo en J. Zwaans uit Herpen. De donkerbruine dochter van Diarado uit keur sportmerrie Kamalve (v.G.Ramiro Z) toonde veel jeugd en charme. In beide richtingen bleken echter de driejarigen net een maatje te groot voor hun opponenten en kregen zij dan ook het kampioenslint omgehangen.

CK Veghel kende ook nog een fors aanbod veulens. Deze werden beoordeeld door Dirk Reijne en zijn collega’s Klaas Iwema en Wim Versteeg. Zij vaardigden maar liefst tien dressuurveulens af naar de Nationale Veulenkeuring. Als beste dressuurveulen mocht opstellen de elastische Inferno (Everdale uit Belize ster prok v.Trento B) van f/g J. Gloudemans uit Nuland. In de springrichting ging de extra galopperende Itos (Tangelo van de Zuuthoeve uit Urinda S prok v.Heartbreaker) van f/g F. van Santvoort uit Nuenen aan kop. In deze richting mogen er negen naar Ermelo.

Fokker van het internationale succesvolle springpaard Viking (v.Jacomar), Mattie Habraken werd naar voren geroepen om de Brabant Cup in ontvangst nemen. Naast Jacomar heeft deze ‘hobbyfokker’ uit Sint-Oedenrode nog vier paarden gefokt die ook met goed gevolg op grote wedstrijden starten.

Ton de Kok nam samen met Monique Peutz en Arie Hamoen de selectie voor de halve finale van de Pavo Cup voor rekening. In de vijver van Vierjarigen kon flink worden gevist. Maar liefst negen paarden kregen groen licht en daarvan behaalde Evita (Rhodium x Juventus) met Joyce van Opbergen met 84.5 de hoogste score. Deze fraaie merrie werd vorig jaar op dezelfde locatie kampioen van de keuring. Van de vijfjarige paarden mogen er vijf door naar Ermelo. De hoogste punten in deze rubriek, 78, waren voor Son (Sandro’s Match uit Remember Me v. Rubinstein) van f/g stoeterij De Hoeve uit Breugel. De royaal ontwikkelde bruine werd gepresenteerd door Eric van de Wildenberg.

Hoefslag/KWPN

Reacties