Renpaard Iquitos voor de tweede keer ‘Volbloed van het Jaar’.

Renpaard Iquitos voor de tweede keer ‘Volbloed van het Jaar’.

Volbloed van het aar

In 2016 werd Iquitos al eens eerder ‘Volbloed van het Jaar’ en wederom is ‘de kleine hengst Krümel’  favoriet bij het Duitse publiek. Hij won de titel met een grote meerderheid van stemmen, 58,9 procent.

De Hannoveraan won in 2018 de Grand Prix van Beieren en twee maal de Racing Champions League, welke elf van de beste Duitse races omvat. Derby-winnaar Weltstar kreeg 26,7 procent van de stemmen en Well Timed (winnares de van Preis der Diana) ontving 14,4 procent.

Een publieksfavoriet als volbloed van het jaar

Iquitos is een publiekstrekker, maar niet alleen om zijn prestaties.
‘Krümel’ (zoals de hengst met een stokmaat van 1.56 wordt genoemd) zijn levensverhaal, is minstens even indrukwekkend als zijn race-carrière.

Iquitos (.Anderflug xx) is geboren in mei 2012. Als tweejarige werd de hengst verkocht.  Hij kwam onder training te staan bij de 75-jarige coach; Hans-Jürgen Gröschel.
Gröschel omschrijft de Iquitos als: “Een van de weinige paarden met zo’n groot vechtershart,” en vindt het een eer dat hij met dit paard heeft mogen werken.

De kleine hengst begon zijn racecarrière als 3-jarige, maar kreeg ernstig, levensbedreigende koliek.
Dankzij Iquitos zijn vechtlust en adequaat handelen van het personeel en dierenarts, kwam hij er weer bovenop. Krümel genoot hierna zijn doorbraak op het racecircuit.

Denkhengst

Vanaf 2015 tot aan 2018 heeft hij 26 races gelopen, Hiervan heeft hij er acht heeft gewonnen en is acht keer geplaatst.  Zijn laatste overwinning was in die in München in november 2018. In totaal heeft hij zo’n 660.701 euro aan prijzengeld binnengehaald.

Inmiddels staat de ‘Volbloed van het Jaar’ als 7-jarige dekhengst op Gestuet Ammerland in Beieren.

Bron: Reiterrevue.de

Reacties