IOC-voorzitter Bach: ‘FEI is goed bezig’

IOC-voorzitter Bach: ‘FEI is goed bezig’

0 72

IOC-voorzitter Thomas Bach liet zich vandaag op het hoofdkantoor van de FEI in Lausanne gunstig uit over de manier waarop de hippische sport bezig is met het naleven van de veertig aanbevelingen op de Olympische Agenda 2020. ‘Het is indrukwekkend om te zien hoe ver de paardensport al is met de punten op de strategische routekaart voor de toekomst van de Olympische Beweging’, zei Bach. Hij roemde het streven naar gelijkheid van de sexen, waar de paardensport altijd een voortrekkersrol in heeft gespeeld. Mannen en vrouwen strijden immers tegen elkaar om de medailles.

‘Paardensport staat sinds 1912 op het Olympische programma en heeft sindsdien een enorme groei meegemaakt. De sport raakt vele culturen en mensen van alle leeftijden en ik heb grote bewondering voor wat hippische sporters bereiken door middel van de unieke relatie tussen paard en ruiter’, aldus Bach.

Voorzitter van de FEI Ingmar De Vos benadrukte in een presentatie dat de FEI en de paardensport de Olympische Agenda 2020 proactief benaderen. De FEI werkt samen met ruiters, federaties en stakeholders aan het toegankelijker en beter begrijpelijk maken van de sport voor een groter publiek. Ook het proberen om meer zendtijd te krijgen voor paardensportevenementen is een speerpunt.

Bach, zelf Olympische goud winnaar bij het schermen in 1976, ontmoette drie Olympische collega’s: Alex Hua Tian, de jongste eventingruiter van China, Kristina Bröring-Sprehe, winnaar van teamzilver in 2012 en Pedro Veniss, die kandidaat is voor het Braziliaanse springteam. Natuurlijk mocht ook een ontmoeting met een vierbenige atleet niet ontbreken: de Spaanse hengst Sarango.

FEI/Hoefslag

Op de foto: Sarango, Thomas Bach, Alex Hua Tian en Kristina Bröring-Sprehe. (Liz Gregg/FEI)

Reacties