Hond die paard aanviel nog altijd spoorloos

Hond die paard aanviel nog altijd spoorloos

0 300
hond hondenbezitters

Een hond die zondag in het Brabantse Ossendrecht een paard aanviel en in de keel beet, is nog altijd spoorloos. De merrie maakt het goed, meldt BN/DeStem.

De eigenaresse, een dierenarts uit België, was samen met een vriendin aan het rijden in natuurgebied Kalmthoutse heide toen ze vier wandelaars met twee honden tegenkwamen. Eén van de dieren werd door zijn baas aan de lijn gehouden, de andere liep los. De man, blond haar, had een metaaldetector in zijn hand. De vrouw in het gezelschap zou ongeveer 1.65 meter zijn en naar schatting 120 kilo wegen.  Er was ook een jong kind in het gezelschap.

In de achtervolging

De loslopende hond hapte diverse malen naar de benen van het paard van de vriendin van Annelies. ‘Die schopte echter niet van zich af. Ik ben toen met mijn paard naar mijn vriendin gegaan in de hoop dat dat iets zou helpen. Toen de hond zich ook tegen mijn paard keerde en naar haar keel sprong, ben ik in galop weggereden. Het beest kwam achter ons aan en dat was ook mijn bedoeling. Ik hoop dat de drukke weg hem zou afschrikken.’

De hond ging even in de achtervolging, maar droop tenslotte af, het bos in. ‘Alle lof voor de politie’, aldus Annelies. ‘Die was tien minuten later ter plaatse was, nam een uitgebreid signalement op en ging op zoek naar de hond en diens eigenaren. Ze zouden me bellen als ze die mensen gevonden hadden, maar ik heb helaas niets meet gehoord”, vertelt de Belgische.

Gaten in de hals

De verwondingen van het paard – diverse gaten in de hals – zijn zondagmiddag verzorgd. De merrie heeft voor een week een antibioticumkuur gekregen. Annelies: ‘Ze komt er weer bovenop, maar voor hetzelfde geld was ze doodgebloed.’

Annelies heeft dreigementen ontvangen naar aanleiding van een bericht dat ze over de aanval plaatste op Facebook. Om die reden wil ze niet dat haar achternaam en de naam van haar praktijk bekend wordt gemaakt.

Bron: BN/DeStem

Foto: Shutterstock

Reacties