Op hol geslagen pony rent kilometers lang door bos en hei

Op hol geslagen pony rent kilometers lang door bos en hei

0 464
buitenrijden, buitenrit
foto: Remco Veurink

Een waterplas in het bos was zaterdag de oorzaak van een val van een amazone en een op hol geslagen pony. Een toevallige wandelaarster wist het paard tot stilstand te brengen.

Om 11.00 uur vertrokken de paardenvriendinnen Madee Pfeiffer (18) en Feline de Jonge (20) op hun pony’s Wesla en Marley vanaf Bennekom richting Juffrouw Tok op de Ginkelse heide, waar het duo pauzeerde. Om 15.00 uur zetten ze de terugweg in. Madee: ‘Op een gegeven moment gaan we in galop. We gaan de hoek om en plotseling ligt daar een plas water. Mijn pony springt eroverheen. Dat had ik niet verwacht. Plots lig ik op de grond en mijn pony sjeest ervandoor. Ik kon wel janken!’ De pony rent dwars door een bos, van de paden af, en galoppeert vervolgens verder op een fietspad om uiteindelijk uit het gezichtsveld te verdwijnen.

Madee lichtte de politie in, maar daar was nog geen bericht binnengekomen van een gevonden pony. Feline zette haar zoektocht voort, maar ook voorbijgangers hadden geen pony gezien. Kilometers verder in Renkum vlakbij de Mariahoeve, op de Telefoonweg, zag een wandelaarster de gezadelde pony in galop naderen. Zij wist het dier tot stilstand te brengen. Madee: ‘Ik ben deze mevrouw zo ontzettend dankbaar, anders was Wesla misschien nog verder doorgelopen.’ De pony bleek vanaf de heide door het bos over de spoorlijn Arnhem-Utrecht te zijn gerend en onder het viaduct van de A-12 door.

Pony Wesla mankeerde niets, ze was alleen enorm bezweet. Madee Pfeiffer maakt het goed. Ze heeft alleen wat spierpijn. Madee: ‘Ik heb geen angst gekregen voor buitenritten door dit incident. Jarenlang heb ik buiten gereden met Wesla zonder dat er iets gebeurd is.’

Bron: Edese Post, bewerkt door Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Reacties