Hoefsmid overvallen door mannen met bivakmutsen

Hoefsmid overvallen door mannen met bivakmutsen

0 3727

De hoefsmid die thuis op de Gebrande Hoefstraat in Rucphen werd overvallen, heeft maandagavond in opsporingsprogramma zijn verhaal gedaan. “Dat je in je eigen achtertuin wordt overvallen, komt heel hard binnen”, aldus het slachtoffer.

Twee mannen overvielen de hoefsmid toen hij tussen twee klantbezoeken door geld klaarmaakte om te storten bij de bank. “Na het tellen van het geld ben ik met de sealbag naar buiten gegaan. Daar stonden ineens twee mannen met bivakmutsen voor mijn neus.”

Het tweetal eiste geld. “Ik moest de sealbag openmaken en het geld afgeven. Ze vroegen om meer geld, maar ik wilde ze niet in mijn huis laten. Toen heb ik het geld uit mijn portemonnee gegeven.”

Bedreiging
Met het geld namen de overvallers de benen, maar niet voordat ze de hoefsmid nog bedreigden. “Ze riepen dat ze me wisten te vinden als ik niet bleef staan. Ik draaide me om en zakte als een plumpudding in elkaar.”

Over de vluchtroute van de overvallers is niets bekend. Wel is er een signalement. De eerste dader was 1,70 meter lang en had een sportief postuur. Hij droeg donkere kleding en sprak Nederlands met een Oost-Europees accent. De tweede dader was tussen de 1,60 en 1,65 meter lang. Hij had een forser postuur dan zijn compagnon. Ook deze overvaller droeg donkere kleding.

Bron: Omroep Brabant

Foto: Jennifer-Fotografie

Reacties