Hoefbevangenheid: acupunctuur en biotine kunnen helpen

Hoefbevangenheid: acupunctuur en biotine kunnen helpen

acupunctuur
Acupunctuurnaalden (foto: Shutterstock)

De Westerse wereld lijkt de laatste jaren steeds meer geïnteresseerd in de Oosterse of traditionele geneeskunde. Behandelingen met kruidensupplementen en acupunctuur zijn heel populair. Ook hoefbevangen paarden kunnen daar baat bij hebben, wijst een studie uit.

Minder mank na acupunctuur

Acupunctuur kan bij diverse aandoeningen voor verlichting zorgen. Het kan helpen bij bijvoorbeeld problemen met de bloedsomloop, huidziektes, hormonale onregelmatigheden of problemen met de ademhaling en de spijsvertering.

Ook bij de behandeling van hoefbevangen paarden waren de resultaten veelbelovend. Een recente studie onderzocht de voordelen van acupunctuur voor hoefbevangen paarden verder.  De onderzoekers behandelden twaalf volwassen paarden met chronische hoefbevangenheid. Elk paard kreeg twee acupunctuurbehandelingen, met een week ertussen. Daarna werden ze opnieuw geëvalueerd, zowel volgens de Lameless Locator als routineonderzoeken.

De paarden bleken na de acupunctuurbehandelingen beduidend minder mank te zijn.

In combinatie met andere behandeling

De onderzoekers concluderen dan ook: ‘Onze resultaten ondersteunen het gebruik van acupunctuur, samen met andere behandelingsmogelijkheden, om chronische hoefbevangenheid bij paarden te behandelen.

‘De andere behandelingsmogelijkheden waar de onderzoekers op alluderen zijn onder meer ontstekingsremmers en voedingssupplementen die onder meer biotine bevatten,’ zegt Kathleen Crandell, voedingsspecialist voor paarden. ‘Ook andere stoffen zijn belangrijk voor gezonde hoeven, onder meer iodine, zink en essentiële vetten.’

 

 

Bron: Equinews.com

Foto: Shutterstock

Reacties