‘Hippisch toerisme in Gelderland verbeteren’

‘Hippisch toerisme in Gelderland verbeteren’

0 108
Endurance
Foto: Remco Veurink

De VVD wil de mogelijkheden voor hippisch toerisme in Gelderland verder verbeteren. Statenleden Hans de Haan (woordvoerder recreatie) en Bastiaan Meerburg (natuur) willen dat de provincie een plan gaat maken voor het verbinden van diverse paardrij- en menroutes en het bevorderen van de uniformiteit van deze routes (via knooppunten). Daarnaast wil de VVD dat de verkeersveiligheid voor ruiters wordt bevorderd, dat ruiterroutes voor iedereen vrij toegankelijk zijn en dat onderhoud van ruiterpaden ook door vrijwilligers kan plaatsvinden.

Hans de Haan: “Gelderland is een prachtige provincie, met veel natuur. Paardenliefhebbers maken dan ook graag gebruik van onze provincie om hier paard te rijden of te mennen. Goed voor het toerisme ook, want veel gasten komen nu uit andere regio’s van Nederland of uit het buitenland (België, Duitsland) en overnachten in hotels op bijvoorbeeld de Veluwe. Het zou goed zijn als de provincie de regie zou nemen om nu op zichzelf staande initiatieven op het gebied van paardentoerisme te verbinden.”

Statenlid Bastiaan Meerburg (zelf voorzitter van rijvereniging De Grebberuiters uit Wageningen) stelde vorig jaar al schriftelijke vragen naar aanleiding van de KNHS-actie ‘Red de Buitenrit’. Hij vindt het onderling verbinden van diverse ruiterroutes waardevol, ook met andere provincies. Meerburg: “Denk aan de verbinding tussen de Veluwe met de Utrechtse heuvelrug via een ruiterroute, zodat er een groot aaneengesloten gebied ontstaat, wat weer extra toeristen trekt. Ook de veiligheid is belangrijk: onder andere bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is het wenselijk dat ruiters op veilige wijze de provinciale weg N302 over zouden kunnen steken.”

Hoefslag/Persbericht

Vergelijkbare artikelen

Reacties