Hippisch Centrum op luchthaven Twente?

Hippisch Centrum op luchthaven Twente?

0 67
springen algemeen hindernis

Op een deel van het terrein van de luchthaven Twente en het aansluitende landgoed Het Oosterveld zijn plannen voor een hippische accommodatie, waar zowel topsporters als recreanten kunnen trainen met hun paard. Het moet een terrein worden met tot stallen omgebouwde hangars, een permanent militaryparcours, trainingsmogelijkheden (binnen en buiten) voor dressuur en springen, verblijfsaccommodatie voor (buitenlandse) ruiters, trainers en verzorgers én bedrijfjes die gerelateerd zijn aan de paardensport. Dat is in de basis het plan van de Enschedeërs Loed van Heek en Robin de Groot.

Technology Base Twente

Ook architect Harry Abels van IAA heeft meegewerkt aan een eerste opzet. Van Heeks familie is al meer dan tachtig jaar de eigenaresse van het 100 hectare beslaande landgoed Het Oosterveld, dat grenst aan de luchthaven. Volgens de initiatiefnemers botst hun plan niet met het vorige week door de ‘commissie-Wientjes’ gepresenteerde plan om het luchthaventerrein de bestemming van Technology Base Twente te geven, een locatie voor bedrijven die zich specialiseren in nieuwe materialen en productietechnieken.

100 hectare over

Koninklijke TenCate zou hier met de bouw van een nieuwe fabriek voor productie van composieten als aanjager fungeren. Vastgoedman Robin de Groot: ‘In onze plannen hebben we hooguit 50 hectare van het terrein van de luchthaven nodig. Dan blijft er nog dik 100 hectare over voor de vestiging van technologisch hoogwaardige bedrijven. Voor het goede begrip: het B&S Park in Enschede is ongeveer 20 hectare groot en na dertig jaar nog steeds niet volgebouwd.’ Van Heek en De Groot staat ongeveer een zelfde opzet voor ogen als Goowood Estate in Engeland, dat behalve een hippisch centrum is uitgegroeid tot een bekende evenementenaccommodatie.

Twentsche Courant Tubantia/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties