Groninger hengst naar Terschelling

Groninger hengst naar Terschelling

0 263

Afgelopen vrijdag is bekend gemaakt dat de net goedgekeurde Groninger hengst Elgar (Eros x Landos af Hvarre) dit jaar op Terschelling gestationeerd wordt. De jonge hengst doorliep het keuringstraject zonder problemen. Dit is goed nieuws voor de fokkerij van het zeldzame, maar veelzijdige Groninger paard. Elgar is gefokt door Dekstation “De Hynstekamp” in Sint Nicolaasga. Samen met zijn vader Eros en de Groninger hengst Meinart die daar ook ter dekking staan, beschikt dit dekstation nu dus over 3 Groninger dekhengsten.

  “We hebben de hengst met genoegen aangewezen”, vertelt inspecteur Harm Migchels van de Vereniging het Groninger Paard. “Elgar is een sterk gebouwd paard met een goed type en beste bewegingen”.

Het is een geslaagd jaar voor Vereniging Het Groninger Paard, want vorige maand werd ook de jonge Macho Polo (v. Gerlinus) aan het hengstenbestand toegevoegd. Macho Polo staat ter dekking via Stal Vredenheim in Grolloo Drenthe. Groninger hengsten voldoen zowel op het gebied van exterieur als gezondheid aan strenge eisen. Het hengstenbestand van de vereniging telt op dit moment 19 hengsten.

Hoefslag / Vereniging Groninger Paard

Reacties