Gi Gi Amani wint in Lunteren

Gi Gi Amani wint in Lunteren

0 57

Tevreden gezichten binnen het jurycorps na afloop van de regionale keuring op woensdag 16 juli in Lunteren van NRPS afdeling Gelderland. Dit jaar werd er niet in twee ringen gekeurd, maar in één ring, maar het aanbod is in kwalitatieve zin verbeterd. Aangenaam keuren, noemt juryvoorzitter G.D. Teunissen dat. “Ik heb de indruk dat de mensen thuis ook steeds beter selecteren. Qua ondereind is er veel verdwenen.”

Teunissen merkt op dat er zeer representatieve veulens aangeboden werden en een paar heel fijne paarden. “Bij de pony’s is met name de bovenlijn verbeterd. Het ‘schaatsen’ en uit elkaar lopen zijn we al voor een heel groot deel kwijt geraakt. Lunteren valt qua aantallen iets uit de toon, aangezien we dit jaar landelijk gezien meer deelnemers hebben, maar ik verwacht dat meerdere pony’s straks komen bovendrijven op de nationale keuring in Ermelo. Dit is een sterk gebied met een stel echt goede fokkers”, vertelt hij.

Rijpaardmerries

Een zeer charmante merrie van Bodyguard Moorland (Gribaldi) won het kampioenschap voor driejarige en oudere rijpaarden. Deze driejarige Gi Gi Amani van f/e Y. Van Kessel en A.P.A.M. Boersma uit Berghem is een heel compleet paard met veel uitstraling, sterke verbindingen en functionele bewegingen, waarbij ze een goed achterbeengebruik toont. Haar moeder Mercedes (Houston x Samber) is een prestatie fokmerrie die ook al het Grand Prix-dressuurpaard Urbanus (Kennedy), de ZZ-Zwaar geklasseerde Wiebe (Olivi) en Z1-dressuurpaard Zandigo (Scandic) bracht.

In het kampioenschap versloeg Gi Gi Amani twee andere kopnummers: Santa Viana (Sandeman x Coriolan) van Pim Koudijs en Kees op ‘t Hoog uit Moergestel en Extraordinary Lady (Wup x Zichem) van fokker Theo Bruggink uit Sinderen.

Veulenkampioenschappen

Spannender was de titel Veulenkampioen Rijpaarden register A, die uiteindelijk naar de Bandito van de Kranekamp van fokker A.J. Slot uit Schalkhaar ging. Het hengstveulen is royaal ontwikkeld en heeft het prachtige silhouet van zijn moeder Scarlet S van de Kranenkamp (v. Remiro) meegekregen. Vader is de AES-goedgekeurde Babaloub du Vi, zoon van Babalouba (v. Baloubet du Rouet) uit een merrie van Bachelor.

Van de twee aangeboden NRA-veulens ging het veulenkampioenschap naar Bring it On, zoon van Brandon (Belissimo M) van f/e A.A. Baas uit Maasdijk. Daarmee levert de bekende stermerrie Peggy van Vreeburch (Respect x Mufaq ox) voor het tweede jaar op rij het kampioensveulen.

Foto/Tekst: Wendy Scholten

Vergelijkbare artikelen

Reacties