Gezonde tweeling ziet het levenslicht

Gezonde tweeling ziet het levenslicht

0 788
lommel

In de paardenwei van Ad en Corrie van Hal in Udenhout gebeurde zaterdagochtend een wonder: twee veulentjes zagen daar het levenslicht. Nog meer bijzonder is dat de tweeling gezond ter wereld kwam. In 98% van de gevallen overlijdt een van de veulentjes na de geboorte. Maar dat lot bleef de twee nog naamloze veulentjes bespaard. Voor de geboorte van de veulentjes leek nog niets te wijzen op een tweeling. “Dat was allemaal niet te zien op de scans, dus de verrassing van de tweeling was groot”, zegt Corrie van Hal.

Kerngezond

Vlak na de geboorte ging het al vrij goed met de veulentjes. “Ze drinken al zelf, dus ze doen het prima”. En dat is vrij bijzonder in de paardenwereld, waar tweelingen vaak een kleine kans op overleven hebben. Het hengstveulen en het merrieveulen hebben nog geen naam. Volgens de regels van het fokprogramma moeten de veulens die dit jaar worden geboren, de beginletter E hebben. Die letter staat vast, maar de naam nog niet.

Vorige zomer werden in Oudendijk eveneens een tweeling geboren, kerngezond en ook in dit geval was niet van tevoren te zien dat het ging om een tweeling.

Bron: Omroep Brabant/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties