Getest (11) Hoofdstel Passier Fortuna

Getest (11) Hoofdstel Passier Fortuna

0 1338

Bij het zien van al die fijne, mooie en handige producten op de shoppingpagina van het Hoefslag magazine kun je behoorlijk hebberig worden. Herkenbaar? Mooie plaatjes en woorden zeggen alleen zo weinig over het gebruik van en de ervaring met het product. Daar hebben we als Hoefslag-redactie iets op bedacht: productreviews. In de reviews beschrijven we de voor- en nadelen van nieuwe producten en attenderen we je op wetenswaardigheden over het product. In het januari-nummer zijn we hiermee van start gegaan en voor de test in het december-nummer is het Passier hoofdstel Fortuna en de Back on Track peesbeschermers getest.

Een fijn hoofdstel is een must voor elke ruiter, daarom testten we 
het Passier hoofdstel Fortuna. Het wordt aangeleverd in een handige tas, waarin je hem na gebruik netjes weg kunt hangen. Het leder is fijn en soepel; na een aantal keer gebruiken zit het hoofdstel als gegoten bij één van de testpaarden.

Handig elastiek

Extra handig bij het omdoen is het elastiek bij het kopstuk, dat aan beide kanten onder de lus van de frontriem zit. Hierdoor glijdt het hoofdstel heel makkelijk over de oren en ontstaat er minder druk áchter de oren. Het anatomisch gevormde kopstuk zit heel mooi en alle gespjes zijn aan beide kanten te verstellen. Bij het andere testpaard paste het hoofdstel minder fijn. Mede doordat de ringen van het gebruikte bit aan de grote kant waren, kwamen de blinde sluitingen tegen de brede neusriem aan te liggen. Daardoor werden de bitringen aan de bovenzijde naar buiten gedrukt. Daarbij waren de bijgeleverde teugels voor de testruiter aan de smalle kant, waardoor ze niet zo fijn in de hand lagen. Wél een prettige bijkomstigheid van dit hoofdstel is het zacht onderlegde leer bij de neusriem en bij het kopstuk, dat het geheel voor het paard veraangenaamt en ervoor zorgt dat de neusriem niet gaat schuiven. Dit hoofdstel is zeker een aanrader. Voor ruiters die liever een andere neusriem hebben, zijn deze voor dit hoofdstel ook los verkrijgbaar.

€ 219,00, in de kleuren zwart of havanna.

Benieuwd naar de andere review? Deze is in het december-nummer te lezen op de shoppingpagina.

Foto: Sabine Timman

Reacties