Geslaagde nieuwe paardenmarkt

Geslaagde nieuwe paardenmarkt

0 106

Auto’s en paarden horen bij elkaar, vindt handelaar Henk Mensink. “Het zijn allebei vervoermiddelen”, luidt zijn logica. Daarom organiseert hij nu ook paardenmarkten bij Autowelt, het bedrijf – met elke maandag een automarkt – dat hij met zijn familie over de grens in Emsbüren opzette. De paardenmarkt is om de twee weken gepland. In dat opzicht een primeur voor deze regio.

Toekomst

​Zaterdag begon in alle vroegte de eerste op de bedrijfslocatie van Mensink, pal naast de kruising van A1 en A31. De aanvoer bestond uit ongeveer honderd paarden en pony’s. “Niet slecht voor een eerste keer. Deze markt moet nog bekendheid krijgen en kan dan groeien. Onze automarkt is wijd en zijd bekend. Als dat met de paardenmarkt ook gebeurt, zit er zeker toekomst in”, voorziet Mensink, die overigens op het dubbele aantal viervoeters op de eerste markt had gehoopt.

Vergunning

“Het is vandaag een wat ongelukkige dag. In deze streek zijn twee jaarmarkten en dinsdag is de paardenmarkt in Zuidlaren, de grootste van Nederland. Daar zijn veel handelaren nu al mee bezig. De concurrentie van andere markten speelt hier vast een rol. We hadden eerder willen beginnen, maar hadden de vergunning nog niet rond.” Evenals de familie Mensink, kwamen zaterdag de meeste handelaren uit Twente. Ze toonden zich blij met het initiatief, ofschoon heel veel paarden terug in de trailer gingen.

Standgeld

“Deze markt is een aanwinst. Zeker omdat het eens in de twee weken is. Dat betekent kansen voor de handel”, verklaarde manegehouder Paul Kamphuis uit Ootmarsum. Mensink, die het moet hebben van standgeld, mikt met de paardenmarkt vooral op voormalige Oostbloklanden, waar ook de meeste auto’s die Autowelt exporteert naartoe gaan. “In deze landen krijgen mensen meer te besteden. Daardoor stijgt de vraag naar paarden.”

TC Tubantia/Hoefslag

Reacties